Thursday, December 20, 2018

Sibuk mengata pelamin orang, pelamin sendiri nan hado.

Makaa......................... Mereka pun kahwin.

Siapa yang kahwin? Mereka lah. Mereka yang masa I tengah gabra nak kahwin. Nak naik pelamin. Mereka dok cakap....

"Wawa pelamin simple"

"Wawa what to do?"

"Wawa kesiannya kena tipu dengan Wedding planner"

Kau rasa?

Kita ni nak kahwin, datang pulak orang yang mulut macam hmmmm. Sabar je lah. Nak buat macam mana kan? Bersanding la. Dalam hati risau. Hmm teruk sangat ke pelamin aku? Simple sangat ke?

Sebab memang kalau ikut dalam gambar ada jurai jurai segala. Tapi tak jadi..... last minute akak tu kata takde. But Wawa okay kan aje lah.

Then datang dorang condemn.

Menyampahnya dengar.

Sangat menyampah.

Teruk macam mana pun wedding orang, kau diam je la. Kenapa nak risaukan hati orang tu. Dah itu pilihan dia. Tak semestinya apa yang kau rasa cantik tu orang lain rasa cantik. Pilihan masing masing. Minat masing masing.  Selera masing masing. Dan paling penting kenduri masing masing.

3 tahun dah berlalu.

Mereka mereka pun dah kahwin.

Ingatkan hebat sangat lah taste dorang ni. Sambut kat Hotel 5 bintang ke..... Tapi tak pun. Memasing buat depan rumah je........ Kat khemah je......Situ lah kau bersanding situ la kereta jiran lalu lalang.

Tu pun orang sponsor.

Aku 100% duit aku okay.

Masa aku.... serba serbi tak kena.....kenapa dewan ni kenapa tak dewan tu? Dewan ni susah orang cari parking.

P/S : Tak salah buat wedding depan rumah, pelamin kat khemah.... cuma yang salahnya kau kutuk wedding orang. Now, orang kutuk wedding kau. Apa kau rasa?

Jangan acah bagus sangat okay? Zzzzzzzzzzzzz

1 comment: